Airco-Service

aircopelairco

 

Zowel R134A als nieuwe HFO 1234 YF systemen kunnen wij onderhouden.

Momenteel zijn er meerdere aircosystemen die voorzien zijn van verschillende types koudemiddel. De nu nog meest voorkomende variant is het R134A koudemiddel. Dit komt voor bij voertuigen tot bouwjaar 2017. Vanaf 2017 is dit vervangen door het milieu vriendelijker koudemiddel HFO1234YF.

ECHTER: HFO1234YF koudemiddel wordt al gebruikt bij auto’s vanaf bouwjaar 2011.

Het onderhouden van een airconditioning wordt vaak vergeten of uitgesteld tot het systeem niet meer werkt.

Een aircosysteem is nooit helemaal gadicht en mag een aantal grammen koudemiddel per jaar verlieen. Een slecht of niet werkende airco is op meerdere manieren te herkennen.

Als de airco leeg is door bijvoorbeeld lekkage blaast het systeem geen koude lucht meer. Als de hoeveelheid koudemiddel onvoldoende is zal het langer duren voordat de airco koud wordt,  Het systeem wordt ook minder koud en uiteindelijk schakelt de aircocompressor niet meer in.

Een niet meer werkende airco wordt meestal niet als storing aangegeven op het dashbord of informatiedisplay van uw auto

Om het systeem in goede conditie te houden, is het belangrijk, eens per twee jaar een goede servicebeurt te laten uitvoeren, waarbij het resterende koudemiddel en oude olie worden verwijderd, het systeem wordt gecontroleerd op belangrijke punten zoals de conditie van alle onderdelen en lekkages die met behulp van stikstof , formeergas of een ultraviolette vloeistof kunnen worden opgespoord.

Zijn er geen gebreken aanwezig, zal de juiste hoeveelheid koudemiddel en de voorgeschreven hoeveelheid compressorolie met behulp van volautomatische apparatuur aan het systeem worden toegevoegd.

De voordelen van een goed werkende airconditioning zijn:

  • In de zomer een behaaglijke temperatuur
  • In het najaar en winter een goede ontwaseming van beslagen ruiten

Laat uw airconditioning dus regelmatig controleren.
Uw systeem blijft in conditie en u voorkomt onnodige reparatiekosten.